Ventline - Expertul tău în tubulaturi

Home»Servicii»Curățare interioară

Curățare interioară

Curățare interioară

Curățarea interioară a tubulaturilor ce alcătuiesc un sistem de ventilație trebuie realizată pentru îndepărtarea depunerilor de praf și alte materii. Aceste depuneri de praf pot fi surse de contaminare cu diverși germeni patogeni.

Curenții de aer din interiorul tuburilor pot transporta aceste depuneri în zonele nedorite și să afecteze atât sănătatea angajaților cât și produsele rezultate ca urmare a unui proces de producție.

Pentru aceste lucrări de curățare Ventline deține echipament robotizat si semiautomat.

Echipamentul robotizat este alcătuit dintr-un robot de curățare dotat cu perii rotative și comandat de la distanță. Pentru monitorizarea lucrării și pentru a rămâne o dovadă a rezultatului, robotul este dotat cu două camere video. Una din camere este montată frontal și una în partea din spate a robotului.

În tuburile cu dimensiuni mici în care robotul de curățare nu încape, se folosesc echipamente semiautomate, acestea sunt acționate de un motor electric și se ghidează manual în locurile greu accesibile.

Curățare interioară

Periile folosite la curățare sunt confecționate din plastic sau metal.

Depunerile rezultate ca reziduri de praf în urma îndepărtării acestora de pe pereții interiori ai tuburilor sunt extrase din tuburi cu ajutorul unui ventilator de mare capacitate.

Pentru ca rezidurile să nu ajungă în incintele clădirii și in zonele cu activitate sau în aer, ventilatorul este dotat cu un filtru care separă aerul de particulele reziduale.

Aceste particule se depun într-un vas special de unde se aruncă ulterior în locuri special amenajate.